„Shapeshifter“: „Bronte“ namas

Tai yra būsto projektavimo esamoje miesto aplinkoje įpročio dalis. Mūsų saugomas pastatų fondas yra žavingas, bet storas. Norime išplėsti šių ankstyvojo dvidešimtojo amžiaus terasų, pusrutulių ir vasarnamių erdvines galimybes, ir dažnai vienintelis kelias yra aukštyn arba žemyn. Norime užfiksuoti vėjelį, pasispausti rumpu kambaryje ar gal paslėpti žvilgsnį į vaizdą. Nepaisant tikslo, kadras nustatomas greitai šonuose, todėl priemiesčio pakeitimas miesto centre neišvengiamai vertinamas kaip portreto formato pratimas, bet ne visada.

Žmogaus matymo laukas natūraliai yra nustatytas plačiaekraniam formatui, taigi, jei ne stengiamasi prieš tai, kodėl gi ne dirbti to link? Kai Liv Sutton ir Heath Rolls pasamdė Archerio biurą norėdami pertvarkyti savo pusiaukelę Bronte, Sidnėjaus paplūdimio priemiestyje, atviros erdvės pojūtis ir jungtys su užpakaliniu sodu buvo labai svarbūs įmonės sėkmei. Įprasta, bet nebūtinai pati sėkmingiausia reakcija būtų kiek įmanoma atidaryti namo galinę dalį. „Archer“ biuras tai pripažino ir siekė sukurti daugybę susietų erdvių nuo vidaus iki išorės, išvengdamas supaprastinto didelių stiklinių durų ploto padidinimo.

Tai buvo padaryta elegantiškai paprasta. Pirmiausia buvo išlaikyti ir atnaujinti trys priekiniai kambariai. Be to, naujas darbas, kuriame yra trys nauji miegamieji, yra architekto žodžiais tariant, „pakelta medienos dėžė“. Po dėžute gyvenamosioms patalpoms buvo leista ištempti visą svetainės plotį.

Originalios stogo formos galas iškaltas mediena išklotas denis, sukuriantis privačią lauko erdvę pagrindiniam miegamajam.

Tai leido nustatyti „intymią atskaitos tašką“ visame pirmame aukšte, nustatytą visų naujų durų ir langų galvos aukštį, kuris atitiktų riboženklio aukštį ir veiktų kaip savotiškas paveikslėlių bėgis aplink naujas patalpas. Tai subtiliai perkelia viską į kraštovaizdžio formatą, nors tarpų aukštis iš tikrųjų yra daug didesnis nei atskaitos taškas. Iš šių rėmelių vaizdas į užpakalinę dalį ir išilgai gyvenamųjų patalpų šono atrodo šiek tiek kitaip, nei įprastai tikėtumėtės, tarsi atkreipdami galinį sodą namo link.

Pirmame aukšte įrengtos elegantiškos betono, marmuro ir medienos paletės, baltai dažytos sienos ir lubos, o visame name naudojami keturi skirtingi medžiai. Originali pušies grindų danga gerai dera su naujais ąžuolo staliaus dirbiniais ir naujomis pušies grindimis iki naujų laiptų, taip pat viršutiniame aukšte. Taškuota guma yra naudojama išorėje išilgai naujų tvorų ekranų ir paklotų bei pastatų apkalose, kiekvienas paviršius sensta skirtingai, kad išoriniame apvalkale susidarytų švelnus gylis.

Baltais linijomis išdėstyti laiptai į namo vidurį atneša minkštą šviesą, o balkono ekranas iš medienos suteikia vertikalią pėdsaką, esančią prie svetainės. Eidami laiptais pastebite, kad visa laiptinė yra uždengta stiklu, filtruojančiu dienos šviesą į šias centrines erdves. Mėlyno dangaus ruožas derinamas su baltomis sienomis, lubų lentomis ir plonu metaliniu baliustradu, kad viršutinio aukšto zonos būtų lengvesnės ir atitiktų jų kuklius matmenis.

Nauji laiptai į namų centrą pro minkštą stoglangį leidžia minkštą šviesą.

Recesyvus detalizavimas paryškina namo šviesą, taigi, galerijos / salės erdvėje užlipus laiptų viršuje, jūsų dėmesį patraukia šviesos ir atspalvio gradacijos per paviršių ir kraštus. Originalios terakotos stogo formos gale iškirptos mediena dengto denio įstrižainės linija akimirksniu išsiskiria iš kitur naudojamų tiesinių formų ir pašviesina namo kraštą į priekį. Tai taip pat sukuria privataus lauko erdvę pagrindiniam miegamajam, maksimaliai padidindama apšvietimą ir vėdinimą.

Kaip ir erdvėje žemyn, išsikišus iš trijų naujų miegamųjų išilgai galerijos / laiptų, šios erdvės jaučiasi labiau horizontaliai nei vertikaliai proporcingos. Jų nėra, bet panašu, kad yra, o tai daro įtaką jūsų jausmams tiek namuose, tiek šiuose namuose. Pakeitus kraštus, atsižvelgiant į stoglangį, horizontalią atskaitos tašką, denio plotą ar sodą, namas šiek tiek pasislenka.

Šie sprendimai dėl krašto apdorojimo yra tai, kas padaro šį namą geresnį nei dauguma. Griežtai įvertinęs kiekvieną kambarį - paviršius, spalvas, faktūras ir tūrį - ir sujungęs juos į darnią visumą, „Archer Office“ pastatė namą, kuris jaučiasi dosnus, dėmesingas ir kūrybingas.

Prenumeruoti

Mūsų Naujienlaiškis