Palapinė palapinėje: „Apollo Bay House“

Šių atostogų namų Apollo įlankoje, Bruny saloje, klientas „Dock4 Architects“ pateikė įdomų iššūkį.Nusipirkęs nuožulnų, į šiaurę nukreiptą turtą su vaizdu į įlanką, klientas primygtinai reikalavo pakartotinai naudoti ir pratęsti nedidelį esamą dviejų miegamųjų namelį. Be to, trumpas aprašymas buvo paprastas. Praktiškai klientas norėjo keturių miegamųjų namo. Estetiškai jis norėjo įsitikinti, kad vaizdai iš būsto sutelkiami į Velingtono kalną ir įlankas bei įdubusias viršukalnes Derwent upės pakraštyje. Kadangi pagrindinis architektas buvo Richardas Loney, „Dock4“ laikėsi gana neįprasto požiūrio į esamą pastatą, matydamas jį kaip šiltą, uždarą paslaugų šerdį pastatytos „palapinės“ centre. Ričardas taip pat manė, kad tai, kaip šie atostogų namai jungiasi su jo apylinkėmis, gali būti gaivus kontrastas šeimos miesto Melburno gyvenimui.

„Apollo“ įlanka yra vakarinėje Bruny salos pusėje, esančioje per trumpą atstumą nuo kelto doko. Ši svetainė yra šiauriniame galo gale, kuris sudaro Apollo įlankos kraštą, ir stebuklingai apsaugota nuo nuožmaus pietvakarių ir vakarų vėjų, todėl ją puikiai tinka atidaryti namą supantiems pakrančių krūmams. Esamas būstas buvo paprastas, bet struktūriškai tvirtas, su stoglangiais, stovinčiais statmenai aikštelės pakrantės kraštui, ir deniu į šiaurę, iš kurio atsiveria vaizdai į įlanką. Paprastai tai yra paprastas komplektas, kuris turėjo pasislinkti svetainėje, ir buvo atlikta kuo mažiau kasinėjimų, kad pastatas būtų paguldytas į vietą.

Tamsi mediena virtuvėje atspindi tamsią išorinę paletę, kuri sumažina matomumą iš tolo.

„Dock4“ požiūrį į šį namą galima apibūdinti trimis dizaino judesiais. Pirmasis ištempia esamą stogo liniją aukštyn, kad sudarytų antrą aukštą. Antrasis apvynioja sluoksniuotą odą per naują A formos statinio formą, o trečiasis judesys pritraukia gyvenamąsias erdves arčiau žemės, sudarydamas sąlygas geriau susieti su gretimais įvorės kraštais.

Netaisyklinga naujųjų namų A linija tęsia esamą gableno kampą rytuose, leisdama jam pakilti iki antro aukšto lygio, o po to smarkiai nukristi į žemę vakaruose. Nuspręsdamas apklijuoti stačią vakarų pusę iš trijų sienų polikarbonato, Ričardas pamatė naująjį stogą kaip palapinę primenančią odą virš originalaus pastato. Medienos masyvo juostos yra padengtos permatoma siena ir užpildo aplink namus A liniją. Ši porėtesnė oda suteikia atspalvį, privatumą ir uždengimą, sukurdama mažų, apsaugotų erdvių, kurios galų gale bus pasodintos pavėsį mėgstantiems sodams, seriją. Visi esami ir nauji darbai išoriniuose pastato paviršiuose yra nudažyti arba baigti juoda spalva, tokia spalva, kuri linkusi gerai įsitaisyti aplink esančioje įvorėje ir sumažinti pastato matomumą per atstumą. Šią tamsią paletę papildo mažai atspindintis stiklas, kuris sumažina paukščių triukšmą ir prisideda prie mažo likusio paviršiaus vizualinio poveikio.

Sumažindama vizualinį namo poveikį, upė priekyje slenka mažai atspindžio stiklo siena.

Nors dabartiniame pastate vis dar yra pusiau uždaras holas, vonios kambarys ir svečių miegamasis su standartiniais lubų aukščiais, išplėstinio namo A linijos forma sudaro naujų, dramatiškesnių erdvių seriją. Atidarius dideles įvažiavimo į duris duris, jūsų akis per namą patraukiama tiesiai į tolumoje esantį Velingtono kalno vaizdą, matomą įrėminta kampuota vakarų siena. Ši šviesos užpildyta, dvigubo aukščio erdvė yra jungiamasis įtaisas visiems namams, per atvirus medinius laiptus suteikiant tiesioginį patekimą į kiekvieną iš žemės paviršiaus erdvių, taip pat į viršutinį lygį. Nukritus keliais laipteliais žemiau esamo grindų lygio, šiauriniame pastato gale esančioje naujoje atvirojo plano gyvenamojoje, valgomojo ir virtuvės erdvėje yra visos dvigubo aukščio lubos ir glaudesnis ryšys su išoriniu kraštovaizdžiu, atidaromos stumdomos durys. į vakarų ir rytų denius. Pagrindinio miegamojo, esančio virš atvirojo namo erdvių, gyventojai taip pat gali džiaugtis įrėmindami naujus pastato kampus į tą subtilų upės ir kalno vaizdą.

Nors man vis dar įdomu, ką architektai galėjo padaryti pasinaudodami nemokama grožiu šioje nuostabioje vietoje - galbūt pastatas, įkaltas labiau į šlaitą? - dizainas, kurį „Dock4“ sukūrė laikydamasis apribojimų, yra įdomus ir unikalus. Staigūs prailgintų namų kraštai atspindi vaizdą tiek iš vidaus, tiek iš išorės ir per visą garsą atšviečia šviesą. Integruoti esamo namo komponentai atlieka savo darbą kaip vietos atsitraukti, kai naktis nukrinta ar atšyla oras, o nauji namų skyriai suteikia galimybę tiesioginį vaizdinį ar fizinį ryšį su aplinkiniu kraštovaizdžiu, ypač atvirojo plano gyvenamąja erdve, kur Didelės stumdomos durys leidžia patalpose šiek tiek susilieti su įspūdingais lauke.

Prenumeruoti

Mūsų Naujienlaiškis