Staigus žingsnis: „Wilston Bungalow“

Vidurinio žiedo priemiesčiuose visoje Australijoje kuklūs pokario pokario vasarnamiai pirmą kartą pasirodo rinkoje daugiau nei per šešiasdešimt metų, daugelis jų beveik originalios būklės. Architekto Paulo Currano iš „Push Architecture“ ir jo floristo partnerio Nano Leuteneggerio vieno aukšto vėjo lentų namas, kurį pastatė jo pirminis savininkas - būsto komisijos statytojas, yra vieno iš daugelio tipinių eros planų variantas. Pauliaus meilę namams sukėlė nostalgija jo vaikystės namams, kuriuose buvo terasos terasa ir akvarelinės stogo apdaila.

Namas turi „gerus kaulus“ ir buvo kruopščiai prižiūrėtas ant plytų cokolio su terakotos čerpių stogu. Pagamintas iš kietmedžio įrėminimo su skiedinio ir apkaustų jungtimis, jame yra keletas specialių detalių, įskaitant tualeto ventiliacijos vamzdžius, pagamintus iš uogienių skardų su rankų darbo apskrito piramidės skardos stogu. Paulius apibūdina savo norą „pasipuošti namą, nebūdamas pernelyg išgalvotas“, vadovaudamasis namo logika ir charakteriu, o ne uždėdamas architekto antspaudą. Nedideli namo pakeitimai išlaikė originalų charakterį ir detalę, sukurdami atviresnes suplanuotas gyvenamąsias erdves ir paversdami ryšius tarp vidaus ir išorės.

Kuklaus pokario vasarnamio „gerieji kaulai“ buvo kruopščiai prižiūrimi.

Žvelgiant iš gatvės pokyčiai yra subtilūs. Priekinis kiemas, kuris iš pradžių buvo neprieinamas, buvo pakeistas iš estetinio rinkinio į funkcinę įėjimo sekos dalį. Originalus išlenktas betoninis kelias buvo pakeistas plytų grindiniu, kuriuo laipteliai pakoreguoti ir suderinti laiptus. Vienos prancūziškos durys iš užpakalinio miegamojo buvo perkeltos į vidaus kiemo durų į priekinį miegamąjį puslapį, atverdamos ryšį su sodu. Medinės sienos su detalėmis, primenančiomis austas kėdes, pakeitė plytų sieną į pietus nuo kiemo.Cokolinis veidrodinis veidrodis buvo supiltas į maišus ir nudažytas juodai, kad naujų elementų kompozicija, įskaitant automobilių šiaurę, būtų originali.

Iš vidaus buvo pašalintos įėjimo koridoriaus sienos, kad būtų sukurta atviro plano gyvenimo, valgomojo ir virtuvės erdvė. Originalus vonios kambarys buvo pertvarkytas ir, nors senosios terasos grindys nebuvo taupomos, originalus baseinas ir vonia buvo pakartotinai panaudoti koridoriuje, kuris pakeitė vidurinį miegamąjį. Galinė siena į vonios kambarį ir virtuvę buvo perkelta 1,2 metro į vakarus, kad gale būtų galima atlikti nedidelę apžiūrą ir padaryti daugiau erdvės valgomojo ir virtuvės zonai.

Iš pradžių į kiemą buvo galima patekti tik pro duris iš virtuvės ir į galinį vidaus kiemą, kuris buvo uždarytas plytų siena, tinkleliu ekranu ir žemu plieniniu stogu. Galinės sienos pertvarkymas leido namui atsidaryti tiesiai į kiemelį. Originalų vidaus kiemo prijuostę pratęsė plytų cokolis, žengiantis žemyn link sodo, todėl nereikėjo įrengti baliustrados. Šiaurinį kiemo kraštą užpildo plytų kėdė, iš nerūdijančio plieno vielos ekrano, kuris suteikia armatūrą laipiojimo rožėms.

Šiaurinį kiemo kraštą užpildo plytų kėdutė, kurios viela yra ekranas, kuris suteikia armatūrą laipiojimui po rožes.

Naujas stogas virš kiemo suteikia vieną virtuozišką momentą, kuris kontrastuoja su kukliu prisitaikymu prie likusio namo. Naujoji trikampio forma gimė iš originalaus stogo logikos, tęsiant šiaurinio krašto žingsnį į išorę. Originalios klubo viršūnė yra „pagriebta ir tempiama aukštyn“, kad būtų padaryta nauja įstrižainė keteros linija, sauganti didžiąją dalį kiemo pagal skęstančią formą. Šis tyliai didvyriškas gestas švenčiamas atidengiant terakotos plytelių apatinę dalį, primindamas originalaus garažo detales už jos ribų.

Vakarinis sodo kraštas atremtas į parką, o aukštas kiemo stogas suteikia galimybę šiam pasiskolintam kraštovaizdžiui tapti naujų vidaus ir lauko gyvenamųjų erdvių dalimi. Iš mūrinės kėdės galite pasižvalgyti į trisdešimties metrų aukščio medžius ir į parką. Vertikalios juostos palei viršutinę vakarinio krašto dalį apsaugo erdves nuo popietės saulės. Stogo virtuoziškumą pabrėžia virtuvėje esančios kaustinės lubos, leidžiančios į vidų įnešti papildomos šviesos ir dar labiau sustiprinančios ryšį tarp vidaus ir išorės.

Garažas kieme buvo padalintas į dvi dalis, sukuriant studijų porą. Originalios medinės garažų durys su vyriais buvo perkeltos ir perkeltos į kitas, kad būtų sukurtos stumdomos durys, atsiveriančios į naują plytų terasą, einančią į sodą. Automobilių stovėjimo aikštelė buvo perkelta į gatvę po juodu plieno rėmu pažymėta automobilių stovėjimo aikštele, leidžiančia įstrižai pažiūrėti į kampinius valgomojo ir gyvenamųjų kambarių korpusus atgal į gatvę.

Pagarbus, tačiau tyliai ambicingas namas apima jaukų nostalgijos jausmą, kurį nevaržo konservatyvus sentimentalumas. Paprasti, bet tiksliai atlikti judesiai apverčia į vidų nukreiptus kambarius, sukurdami niuansuotų erdvių seką, kuri interjerą paverčia sodo prailginimu.

Prenumeruoti

Mūsų Naujienlaiškis